Hantera det!

Blivande bildlärare/världsräddare.

Veckoreflektion v.5

Publicerad 2015-01-28 20:01:00 i Allmänt,

REMEDIERING
 
 


http://youtu.be/2XorA5Mgnd8
 
 
Denna vecka har vi läst texter om remediering, hypermediering och direktmediering. Allting kändes väldigt luddigt innan vi hade föreläsning som klargjorde en hel del. Men jag är nog fortfarande inte helt 100 på vad skillnaden mellan remediering och parafras är.
 
Menmen, vi fick i alla fall i uppgift att göra en egen remediering, en gestaltning. Senaste veckorna har jag totalt snöat in mig på Håkan Hellström och har knappt lyssnat på någonting annat. Och dagen då uppgiften presenterades så hade jag låten "Fulaste flickan i världen" på hjärnan. Min första tanke var ju då såklart att göra henne. Hon är ju beskriven i låten! Det kan ju inte bli så svårt?!
Jag gillade min idé och jag är ändå lagom nöjd med resultatet. Kanske inte för utseendet utan mer för att jag faktiskt gjorde klart det som jag gett mig in på utan att hitta någon larvig ursäkt till att få ge upp mitt i skapandet.
 
Hela grejen med att allting hör ihop och att vi kan spåra skapelser idag tillbaka i tiden är jätteintressant tycker jag. Men texterna vi fick var inte mycket att hänga i granen om jag ska vara helt ärlig. Föreläsningen och uppgiften var roligare och gav mig mer i slutändan, för det gav mig fakta som jag kunde ta till mig och inspiration samt vilja att arbeta med detta när jag själv är lärare. Stjäl på. Amen.




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela