Hantera det!

Blivande bildlärare/världsräddare.

Veckoreflektion v.6

Publicerad 2015-02-07 18:13:23 i Allmänt,

Fredag v.5 fick vi en uppgift som skulle sätta igång vår gestalningsperiod. Vi skulle göra tre kartor över vägen till tre olika skolor/aretsplatser. Använda oss av sex olika material och vi skulle få fram känslorna/upplevelserna över de tre platserna i kartorna. Vi skulle även rangordna kapitel ur boken "The map as art". Detta skulle vi ta med på gestaltningsintroduktionen på tisdagen. Jag kunde inte göra uppgiften alls. För det första så hade jag ingen tillgång till boken försen måndag eftermiddag. Men framförallt så var det för att jag har mått så sjukt jävla dåligt det senaste och i helgen så ballade allt ur. Jag var handlingsförlamad i tre dagar och min enda tanke/idé kunde jag inte göra för att det materialet jag hade behövt finns i alingsås...
 
Eftersom att jag mått dåligt så kändes det inte alls kul att pressa mig själv till att försöka komma ihåg hur jag kände när jag gick i skolan. Jag hatade hela min skoltid och på högstadiet och gymnasiet så var jag väldigt deprimerad och hade regelbundna panikattacker. Jag bara vägrade påminna mig själv om den tiden och den jävla ångesten som hela skolan är för mig.
 
Jag hade kunnat välja arbetsplatser men det är samma sak där. De få job jag haft har jag vantrivts på och blivit behandlad så jävla illa. Allt var för tungt för mig att kunna hantera under de dagarna vi hade på oss. Och så är det ibland. Jag orkade inte, och då tänker jag inte pressa mig själv och gå in i väggen för att få en kickstart in i gestaltningen. Nä skapandet fick läggas på hyllan och jag försökte fokusera på att må bra igen.
 
När tisdagen väl kom så vart saker lite bättre, men en sån liten sak som statistiken över golden gate-hopparna slog ner mig igen och planterade ett fortväxande depressionsfrö i skallen på mig. Det tog mig hela dagen att rycka upp mig och börja med uppgiften att skapa två textlösa kartor som vi skulle ha med på show n' tell på torsdagen i minigrupperna. Tillslut gick det. Jag tog en bok som stog i sandras bokhylla, letade upp en beskrivning av ett rum och letade runt på aftonbladet efter någon händelse som jag ville använda mig av. Död, död, död, skottlossning, bombningar, krig, misär, död, våldtäckt, psykiskt störd, död, död. ORKAR INTE ALL SKIT!!!! Valde iallafall den gladaste nyheten jag kunde finna.
 
 
 
 
 
Jag tyckte att apnyheten var väldigt underhållande och jag fick massvis med bilder i huvudet. Resultatet blev någon slags inåtvänd jordglob, en 3D modell över rummet, aporna och bruden. Jag är inte helt inne på det där med kartorna än men jag tycker allt att jag kommer undan med denna. Vad är egentligen en karta? Jag har ingen aning iallafall.
 
 
 
 
 
Tema Kartor + biskopsgården tycker jag är jätteroligt. Jag kände någon slags skyldighet att "nu ska jag fan visa alla, förändra den allmänna synen på biskopsgården". Mest för att jag försöker engagera mig och tycker att det finns så mycket fel i samhället. Men jag blev så nerslagen av Maktarbetet förra vårterminen och känner att jag ebhöver ta avstånd från saker som drar ner mig i skiten. Jag har istället kommer fram till att jag vill skapa någon typ av fiktiv värld. Biskopsgården ska få vara en egen ö med ett samhälla under marknivån. Människor ska leva i nån vidrig hierarki under jord och jag ska försöka göra kartor över deras värld, kanske skriva historier till. Allt detta är fortfarande i tankestadiet (all olycka, endast bränd mat, skoskav och elände åt den som stjäl min idé) men jag ska börja skissa och samla på min information på måndag. 
 
Att jag har en idé känns vldigt bra och jag hoppas att det blir någonting av den. Men något som känns ännu bättre var att jag klarade min omtenta på förra kursen från pedagogen. Så nu kan jag börja fokusera helt på gestaltningsarbetet och gräva ner mig ordentligt. Nu tar jag helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela